”Eikä siinä vielä kaikki!” -huudahduksella ylistetään ostosteeveen tuotteiden loputtomia lisäominaisuuksia. Nyt on aika tehdä sama Opinsysin linux-pääteratkaisusta. Tässä siis listattuna asiakkallamme hyödynnettävissä olevia ominaisuuksia, jotka tulevat linux-päätteratkaisun ohessa.

Vakio-ominaisuudet kaikille asiakkailla:

  • Käyttäjätunnukset ja kotihakemistot: Jokainen käyttäjä saa oman tunnuksen ja kotihakemiston. Koneelta kuin koneelta pääsee siis omiin tiedostoihin käsiksi.
  • Yhteiset kansiot: Koululle voidaan luoda yhteisiä kansioita käyttäjäryhmien mukaan. Esimerkiksi opettajilla voi siis olla oma jaettu kansio ja koulun atk-kerholla oma. Kansiot ja niiden käyttöoikeudet tehdään koulun tarpeiden mukaan.
  • Varmistuspalvelu: Käyttäjien kansiot ja koulun yhteiset kansiot varmistetaan päivittäin. Tiedostot ovat siis turvassa.Web-pohjainen käyttäjienhallinta
  • Käyttäjätietojen muokkaus web-selaimella: Uuden käyttäjän luonti tai salasanan vaihto toimii selaimen kautta. Tunnuksia ei siis tarvitse tilata puhelimella tai sähköpostilla tukipalvelun kautta. Opettaja-ryhmään kuuluvat käyttäjät voivat vaihtaa oppilaan salasanan – apua saa siis läheltä ja nopeasti.
  • Ohjelmat käyttäjäryhmän tarpeiden mukaan: Valikossa näkyvät ohjelmat voidaan valita käyttäjäryhmän mukaan. Alakoululaisille ei näin tarvitse näkyä samoja ohjelmia kuin lukiolaisille. Myös ohjelmalistan muokkaukset hoituvat helposti web-selaimen kautta.
  • Automatisoidut sammutukset: Koneita ei tarvitse manuaalisesti sammuttaa. Voitte itse päättää ajan, jonka jälkeen koneet sammuvat automatisoidusti, jos kukaan ei niitä käytä. Luonto ja lompakko kiittävät, kun sähköä säästyy.

Erikseen tilattavia lisäominaisuuksia:

  • Käyttäjätunnukset web-sovelluksiin: Linux-palvelimen käyttäjäkantaa voi hyödyntää useat web-sovellukset kuten Moodle, wikit, sähköpostit jne. Näin oppilailla on vain yksi tunnus, joka toimii useissa järjestelmissä. Tämä helpottaa myös tunnusten ylläpitoa.
  • Etäkäyttö: Myös kotoa pääsee käsiksi koulun kotihakemistoon ja tarvittaessa myös koulun ohjelmiin – kotikoneen käyttöjärjestelmästä riippumatta. Tiedostoja ei siis tarvitse enää usb-tikulla kantaa, jos kotoa nettiyhteys löytyy.
  • Windows-yhteensopivuus: Koululle syystä tai toisesta jäävät windows-koneet voivat käyttää samoja käyttäjätunnuksia ja tallennustiloja kuin linux-päätteet.
  • Info-tv: Koulujen info-taulut sisäiseen tiedottamiseen. Ruutujen sisältöä voidaan hallita web-selaimen kautta.
  • Nettikulma: Raggarin kestävää tietotekniikkaa koulujen käytäville.

Eikä siinäkään vielä kaikki! Uusia ominaisuuksia on tulossa lisää, kun saamme lähitulevaisuudessa uudet versiot käyttäjien-, laitteiden- ja työpöydänhallinnasta käyttöön. Myös seuraava versio Ubuntusta (Lucid Lynx) tuonee mukanaan uudistuksia.

Eero Nukari, 050-529 4445, eero.nukari@opinsys.fi